Er du i København, skal du opleve Den Blå Planet

København er en by med utrolig mange muligheder for at få nogle store oplevelser. Mange turister fra både resten af Danmark og fra udlandet kommer hvert år til Danmarks hovedstad for at opleve livet i byen og besøge de mange seværdigheder, som København har.

Den Lille Havfrue og Tivoli 

Den Lille Havfrue er, sammen med Tivoli, det nok mest kendte sted og symbol for København. De fleste turister der besøger København ligger også vejen forbi den lille berømte statue på Langeline. Den Lille Havfrue udført i bronze, og inspireret af H.C. Andersens eventyr, kunne for et par år siden fejre 100 års fødselsdag, hvilket gav ekstra opmærksomhed omkring skulpturen. Edvard Eriksens skulptur gør dog rent fysisk ikke meget væsen af sig, og kan derfor skuffe mange besøgende. Men statuen emmer af den storhed, som der er i H.C. Andersens eventyr. Tivoli skuffer ikke mange. Forlystelseshaven i centrum af København, kun får meter fra Rådhuspladsen, er et sted med fantastisk atmosfære, og er ganske enkelt et must for alle børn og barnlige sjæle, der besøger København. Haven blev grundlagt tilbage i 1843, og er kendt over hele verden. Her er alt for enhver smag, og haven er smukkere end nogen anden forlystelsespark. Specielt om aftenen træder havens eventyrlig atmosfære i kraft med de mange tusinde farver af lys, der præger haven. Tivoli er også spisning på spændende restauranter, det er muligheden for store musikalske oplevelser, og så er der åbent med forskellige teamer ved både Halloween, jul og nytår. Du kan ikke besøge København uden at tage en tur i Tivoli.

Andre klassikere

Men naturligvis er der også en række andre seværdigheder i København, som kan betegnes som klassiske besøgssteder for dem, der besøger Danmarks største by. Blandt disse kan nævnes Nyhavn med fantastisk ægte københavnerstemning, Strøget hvor du kan shoppe og kigge på mennesker, Amalieborg, hvor de kongelige bor, Rundetårn hvor du kan få overblikket over København plus Nationalmuseet, hvor hele Danmarks historie er samlet.
Men også fristadens Christinia, hvor du kan opleve et alternativt samfund, er efterhånden at betegne som en klassiske københavnsk seværdighed. Heldigvis er der de senere år desuden opstået en række nye spændende seværdigheder, der gør København mere attraktiv. Blandt disse et sted, hvor du har mulighed for at opleve livet under havets overflade.

Stor oplevelse efter kort metrotur

København har en velfungerende metro, der kan bringe både de lokale og turisterne let og hurtigt rundt i hovedstaden. Tager du metrolinien fra centrum af byen, og kører mod Københavns Lufthavn på Amager, så har du halvvejs mulighed for at stå af i Kastrup, og her få en anderledes oplevelse. I Kastrup, placeret flot ud mod Øresund, kan du nemlig finde Den Blå Planet. Dette er Nordeuropas største akvarium. I Den Blå Planet kan du opleve omkring 20.000 fisk og havdyr fordelt på 53 akvarier og i alt syv millioner liter vand. Den Blå Planet blev indviet i 2013 som afløser for det Danmarks Akvarium, der tidligere var placeret i Charlottenlund nord for København. Akvariummet er hurtigt blevet en stor succes, og er nu blandt Danmarks mest besøgte attraktioner. Via http://denblaaplanet.dk/ kan du læse mere om, at akvariummet er opdelt i en række områder, hvoraf de største udgøres af Oceaniet. Her kan du se hammerhajer svømme side om side med rokker og mystiske muræner i fire millioner liter azurblå saltvand. En anden afdeling er koralrevet, hvor du kan opleve de smukke, farvestrålende fisk og andre dyr, der lever af i og i korallerne. Desuden findes en række store akvarier, hvor du kan opleve det mangfoldige liv i Afrikas største søer. Dette både over og under vandet. Men helt generelt kan du se stort alt, hvad du kan drømme om af fisk og andre havdyr, når du besøger Den Blå Planet ved København.