Oplev det bedste i København på en miniferie

Der er rigtig meget at se og oplev i Købehavn. Bor du ikke i byen, kan du med fordel tage en miniferie til byen, hvor du får set nogle af de mange ting, København har at byde på. Det kunne for eksempel være i løbet af efteråret. Efterårsferien er perfekt til at opleve København i. 

De fleste, der bor uden for København, har været i byen på studietur med folkeskolen eller gymnasiet. Her kommer man til at se alle de gængse ting: Christiansborg, Rundetårn, Den lille havfrue og Nyhavn. Men der er meget mere til København end det. Det kan man nemt nå at opleve, når man besøger byen på en miniferie. 

Det er langt fra alle, der synes, at det er spændende at tage på museer eller at se på gamle bygninger. En sjov og anderledes turistoplevelse i byen er at tage på Christiania. Her kan man se de anderledes huse og spise noget mad på nogle af fristadens restauranter. 

Ikke langt fra Christiania ligger Papirøen. Det er en gammel papirhal, der nu bliver brugt til madsted. Der er forskellige boder med mad fra hele verden. Det er mad i god kvalitet, som man kan sidde uden for at spise, hvis vejret er til det. Ellers er der også borde og bænke indenfor. 

Hvis man godt kan lide dyr, kan man tage i enten Zoologisk Have eller i Den Blå Planet. Begge dele vil være et hit, hvis man har børn med på ferien. Zoologisk Have ligner meget sig selv og har det udvalg af dyr, som man er vant til fra zoologiske haver. Hvis man kun kan nå en af tingene, bør man derfor vælge Den Blå Planet. 

Den Blå Planet er et meget moderne akvarium, der ligger ved Kastrup ude på Amager. Hvis man bor på  hotel inde i byen, er det nemt at komme derud med metroen. Det er en erstatning for det gamle Danmarks Akvarium, der lå nord for København.

Den Blå Planet har en lang række faste udstillinger og holder også ofte særudstillinger. Hvis man har været der, kan det derfor være værd at tjekke, hvilken særudstilling de har. Akvariet  har en lang række bassiner, hvor man kan se fisk, pattedyr og krybdyr, der lever i og udenfor vandet. Det er blandt andet hajer og krokodiller. 

Akvarierne er bygget, så de ligner dyrenes naturlige områder mest muligt. Det er derfor en spændende og fascinerende oplevelse at være der.