3 gode grunde til at holde din udendørs skraldespand ren

Vi har alle sammen skraldespande udendørs, og når de står udendørs, hvorfor så holde dem rene? Generer det virkelig nogen, hvis jeg ikke får min affaldsspand gjort ren? Du har måske stillet dig selv spørgsmålet flere gange, fordi du ikke lige gider at rengøre den. Men her er tre gode grunde til, hvorfor det netop er vigtigt, at du holder din udendørs skraldespand ren.

Du passer på den, der tømmer dit affald

Hvis ikke du vil gøre din skraldespand ren for din egen skyld, så kan det være, at du vil gøre det for dem, som tømmer dit affald. Hvis du ikke holder skraldespanden ren og sørger for, at affaldet er pakket forsvarligt i skraldespanden, så kan det være usundt for skraldemanden at håndtere dit affald. Hjælp derfor skraldemanden med at undgå en beskidt skraldespand.

Du undgår, at maddiker bosætter sig i skraldet

Når du løbende holder din skraldespand ren, så forebygger du risikoen for, at maddiker invaderer din skraldespand. Hvis maddikerne kan finde vej ind i posen med affald, så vil de gerne derind for at få husly. Derfor vil den rette lukning af skraldet og en ren skraldespand være med til at holde skadedyret væk.

Du undgår lugt i sommervarmen

Ikke nok med at en ren skraldespand forebygger invadering af maddiker, så forebygger du også risikoen for, at skraldet begynder at lugte. Sommervarmen fremskynder forrådnelsesprocessen, hvilket betyder, at skraldet kan begynde og lugte. Lugten er ikke kun ubehagelig, men tiltrækker også dyr som maddiker og bananfluer. Så måske du til næste sommer skal gøre skraldespanden ren og trække den ind i skyggen.