3 gode råd til beskyttelse af data

Der er større og større krav til data, og samtidig har dokumentfalsk og identitetstyveri aldrig været mere udpræget, end det er i øjeblikket. Derfor har vi i denne artikel samlet de bedste råd til at undgå det, så du kan færdes sikkert og benytte dine dokumenter i ro og fred.

Fysisk aflåsning af dokumenter

Selvom langt de fleste data findes på computere og servere, så har vi stadig essentielle informationer i printet form. På eksempelvis kontorer har vi i vores skuffer vigtige dokumenter, som kan være skadelige at få ud i verden, og derfor kan du med fordel købe møbellåse, som du kan beskytte dine data i print med. Det er en billig, men effektiv metode til at holde styr på, hvem der egentlig har adgang til dine informationer.

Gem en lokal backup

Flere og flere ting gemmes i skyen efterhånden, og selvom det bestemt er rigtig smart, så ved vi reelt set ikke meget om den sikkerhed, som de forskellige services har. Med en lokal backup kan du være sikker på, at du altid har de nødvendige dokumenter til rådighed. Et dokument fylder ikke ret meget, og derfor vil der næsten altid være plads lokalt på din computer.

Skift kodeord på dine enheder

Noget meget simpelt, som du kan gøre for at beskytte dine data bedre, er at skifte kodeord på dine enheder engang i mellem. Det øger markant styrken, og du kan være med til at forhindre, at en hacker potentielt har adgang til alle dine enheder på samme tid. Det er en smule besværligt, men det værd i sidste ende.