4 vigtige ting de fleste glemmer, når badeværelset skal renoveres

Det er blevet super populært, at kaste sig over større renoveringsprojekter i ældre huse og lejligheder. Det er bare ikke alle projekterne, som er hensigtsmæssige at udføre som amatørhåndværker. Badeværelset er et af de rum, hvor det virkelig kan gå galt, hvis ikke du holder tungen lige i munden. I dette indlæg gennemgås de fire mest gængse fejl, når det kommer til at renovere badeværelser. 

Klinker

Mange kaster sig glædeligt over, at skifte klinker helt selv. Og det der faktisk heller ikke noget i vejen for, så længe det bliver gjort rigtigt. For mange sker der det, at klinkerne ikke bliver monteret godt nok på gulvet. I længden kan det blive et stort problem, fordi der derfor bliver plads til, at fugt kan samle sig under klinker og give vandskader.

Tapet
Det giver badeværelset et utrolig flot finish, hvis væggene bliver afsluttet med en gang tapet. Det mange glemmer er bare, at tapetet skal være egnet til vådrum. Hvis man bruger ganske almindeligt tapet, så kan der kommer små luftlommer ind til væggen. På sigt giver det skimmelsvamp, som kan gå hen og blive sundhedsskadeligt. Hvis du bruger glasfibermåtter, så er du helt sikret.

Dårlig udluftning

Det er desværre ikke alle, der har et vindue i badeværelset. Det kan derfor give en del udfordringer i forhold til udluftning. Du bør derfor tjekke og muligvis udskifte din ventilation på badeværelset, når du alligevel renoverer til.

Forkert fugevalg

Noget andet der bliver hyppigt set er forkert valg af fuger i brusenichen. Selve klinkerne skal monteres med hård fugemasse, men det skal risten ikke. Her skal der bruges gummi.