Få dine malerier på væggen med blindrammer

Maler du på et lærred uden indbygget ramme er det afgørende at påføre en såkaldt blindramme – enten inden eller efter, du er færdig med malerprojektet – så maleriet kan strammes ud. Det kan også være, at du har fået fat i et færdigmalet lærred fra en ukendt kunstner på et loppemarked, som du gerne vil have op og hænge. Uanset hvad er det afgørende at anvende en blindramme, så maleriet kan pryde hjemmets eller udstillingens vægge.

Hvad er en blindramme?

En blindramme er kort fortalt det skelet, der skal stramme lærredet ud, så det ikke er ujævnt eller krøller, når det hænges op. Langt de fleste blindrammer skal selv påsættes, og derfor kan det være en god idé at følge en udførlig videoguide. Du kan i rigt opfang finde disse guides på YouTube og andre videotjenester, så du har mulighed for at stramme lærredet om blindrammen derhjemme. Jo flere gange, du har påsat blindrammer på dine lærreder, jo nemmere bliver det. Derfor er det alfa og omega at forsøge flere gange, så du finder den rette teknik.

Produceret på danske fabrikker

Langt de fleste blindrammer, du finder online på danske hjemmesider, er produceret og fingerskåret i fyrretræ fra Danmark. På den måde sikrer man, at produktet holder og ikke har været afsted på en lang transportrute, så du trygt kan handle så bæredygtigt som muligt.

Stram lærredet op løbende

Hvis lærredet begynder at blive en smule mere løst efter at have hængt på væggen i flere år, er det heldigvis muligt at stramme lærredet op på ny. Flere blindrammer er nemlig forsynet med to kiler i hjørnerne, så man blot behøver at slå kilerne lidt ind, såfremt lærredet har løsnet sig lidt.