Kapok – et naturligt og miljørigtig materiale

Når det kommer til søvn, så er der ikke noget bedre end en god madras; en madras, der svøber sig om kroppen og lader kroppen ånde natten igennem. Og vælger du en kapok madras til dit barn, så får du ovenikøbet en madras, der er lavet af et naturligt materiale med antibakterielle fibre.

Lettere end bomuld, blødere end silke

Kapok er den letteste naturfiber i verden, og de vokser i store frøkapsler på kapoktræet – også kaldet “verdenstræet”. De egner sig ikke til at blive spundet, og gennem tiden har de derfor været anvendt som madras- og pudefyld i stedet. I dag kan kapok dog blandes med bomuld, hvilket giver en smuk, silkeagtig tråd, der bruges i eksklusive vævninger.

Udbredelsen af kapok er forholdsvis lille, og det samme er det almene kendskab til materialet. Det skyldes først og fremmest den vanskelige proces, der finder sted, når frøkapslerne skal plukkes i de 70 meter høje træer – men de unikke egenskaber kapokken indeholder, er det hele værd.

Ingen fest for hverken støvmiderne eller skimmel

Naturmaterialet anbefales særligt til allergikere, fordi kapok virker antibakterielt og antimikrobielt, og dermed trives hverken støvmider eller bakterier i materialet.

Samtidig har fibrene en helt utrolig holdbarhed, fordi de er resistente over for mug og skimmel.

Kapok og børn

De mange egenskaber ved kapok taler for dig selv, men der er endnu en stor fordel, når det kommer til børn: fibrene er temperaturregulerende, og samtidig suger materialet ikke fugt, hvilket betyder, at et varmt barn ikke vil vågne op og være gennemblødt af sved.

Yderligere er der mange børn, der sparker dynen af om natten, men erfaringer og undersøgelser har faktisk vist, at børn der sover med dyner af kapok i højere grad beholder dem på om natten.

Så når du skal ud at vælge den næste madras til de kære små, så gør dig selv en tjeneste, og overvej kapok. Du vil ikke fortryde det!