Sådan laver du din egen terrasse med fliser

Det er vidunderligt at sidde i morgensolen og nyde dagens første kop kaffe. Mærke den friske luft om ørerne og høre fuglene kvidre.

Der er selvfølgelig altid et sted i haven du lige kan sidde eller smække en stol op. Men det ville være endnu bedre med en flot terrasse der indbyder til at blive brugt.

Derfor bruger du haven for lidt

De fleste husejere er meget glade for deres haver og de muligheder de byder. Men det er langt fra alle der bruger haven særligt meget. Som regel er det fordi den ikke er indrettet til at blive brugt.

Det er ikke nok at haven er der, den skal også være nem at gå ud i. En terrasse er noget af det første du bør anlægge. Du kan lave den i træ eller med for eksempel 40×80 fliser.

Du kan selv lægge fliserne

Når du går i gang med terrassen så skal du nok ikke vælge den varmeste dag på året. Det er hårdt arbejde, men med lidt tålmodighed kan du sagtens selv lægge en terrasse.

Det sværeste er at få fliserne til at ligge lige – også om fem år. Det kræver at fliserne har en god bund at ligge på.

Start med at grave det øverste 30 centimeter jord væk. Der skal være 15 centimeter ekstra luft på alle sider af terrassen.

Læg en god bund

Fliserne skal ligge på grus i tre lag. Første lag er stampet bundsikringsgrus. Næste lag er stampet stabilgrus. Til sidst et lille lag afrettergrus som fliserne skal ligge på.

Som belægning kan du bruge en klassisk haveflise på syv centimeter. Fliser kan du købe hos Skagen Beton.

Pro-tip: Læg fliserne med et mellemrum på 3-5 millimeter og fyld fugerne med afrettersand. Det giver god stabilitet.