Vær kreative sammen -en anderledes måde at være sammen med venner og familie

Det giver et helt særligt fællesskab at skabe noget sammen. Det kan derfor være rigtig hyggeligt at sætte en dag af til sammen med venner eller familie at lave for eksempel julekort eller fødselsdagskort. De kan nemt laves med stencils. Her bruger man skabeloner, som man med en stansemaskine kan få trykt på papir. Herefter kan man selv dekorere dem. Det er dermed en aktivitet, som både børn og voksne kan være med til. 

Hos gavlhuset.dk har de et stort udvalg af stencils eller dies, som de også kaldes. De har en lang række forskellige mærker, så der er masser af mønstre og motiver at vælge imellem. Det er for eksempel Marianne Design og Nellie Snellen. Marianne Design har et sødt og enkelt design og motiver til næsten enhver lejlighed. Lige gyldigt hvilken begivenhed, I vil lave kort til, kan I finde det blandt Marianne Designs store udvalg. Nellie Snellen har mange dies med tekst. Det kan være ord som “tillykke” eller “indbydelse”, der er gode at have. Derudover har Nellie Snellen også en række figurer, som er meget simple og fine. Det er for eksempel føl eller babykaniner.

Hos gavlhuset.dk har de dog også mange andre dies end Marianne Design og Nellie Snellen. Det er for eksempel Cottage Cutz, Dixi Craft og Joy Craft.

Find en ordentlig stansemaskine

Når du skal lave dies med venner og familie, er det vigtigt, at I har en god stansemaskine. Det gør arbejdet meget nemmere. De forskellige stansemaskiner passer til stort set alle typer af dies. Man kan derfor frit vælge mellem det store udvalg af dies, når man først har købt sin stansemaskine. 

Stansemaskiner fås både i en elektrisk og en manuel udgave. Ved den manuelle udgave skal man dreje på et håndsving for at køre dien igennem maskinen. På de elektriske trykker man bare på en knap. For børn kan den manuelle have den fordel, at de selv kan styre den. Som voksen kan man derfor godt lade barnet lave dies selv uden at skulle være bange for, at det får fingrene i klemme. 

Husk embossing folders

Embossing folders lægges uden om det karton, papir eller stof, som du gerne vil stanse dien på. Når du har valgt din die, og det materiale, den skal stanses på, lægger du den ind i embossing folderen og kører den igennem stansemaskinen, og så har du din die. 

Du kan også vælge mellem flere forskellige embossing folders hos gavlhuset.dk.