Giv hunden en god klipning i eget hjem

Der findes rigtig mange fordele ved at have en hund med en pelstype, der ikke fælder særlig meget. Udover at man slipper for alle hundehårene spredt for alle vinde i ens hjem, og som hænger sig fast på alt det tøj, man ejer, så er den type af hund typisk også mere allergivenlige.

Desværre er en af ulemperne, at hunden derfor også skal en tur forbi hundefrisøren i ny og næ, hvilket hverken er helt billigt, og samtidig også tager tid ud af ens kalender, sammen med alle de andre aftaler man i forvejen har i sin hverdag, og som man skal gå og holde styr på.

Netop derfor vælge mange hundeejere at gribe en hundetrimmer selv og klare arbejdet hjemmefra, når hunden trænger til at få taget en smule af toppen.

Skulle man vælge at klare arbejdet selv, er det et must, at man investerer i den rette hundetrimmer. Har hunden en tykkere pels, er det vigtigt, at hundetrimmeren har en kraftfuld motor, så trimmeren let kan komme gennem pelsen.

Trimmerne fås også med eller uden ledning, så hvis hunden har brug for at kunne bevæge sig lidt mere frit under klipningen, eller man måske foretrækker at klippe hunden udenfor, så kan det være en god idé at investere i en trimmer uden ledning.


Desuden er det også rigtig vigtigt, at man vælger den rette afstandskam. Afstandskammene styrer, hvor meget af pelsen man klipper af, og dermed hvor meget pels man vil lade sidde. Afstandskamme kan typisk tilkøbes i en lang række af forskellige længder, så man kan få netop den længde, man ønsker til sin hund. Desuden kan man kombinere de forskellige kamme, så man tilpasser pelslængden alt efter hvilken del af hunden, man er i gang med at trimme, så man opnår den helt perfekte klipning.