Problemer med kroniske rygsmerter? Det her kan du gøre

Mange mennesker lider af kroniske rygsmerter – et problem, der kan genere dig i hverdagen til en sådan grad, at det forringer din livskvalitet. I Danmark er der ifølge sundhedsstyrelsen ca 880.000 mennesker, der lever med smerter i ryggen. Men hvad kan man så gøre ved det? Det kan du læse mere om her.

Behandling

Overordnet anbefales det, at man behandler sine kronisk rygsmerter med træningsbehandling. Smerter i ryggen kan behandles ved en specialiseret træning. Det vil sige, at det bedste, man kan gøre, er at få behandlet sin ryg ved et specialiseret træningsprogram til netop de smerter, du går med. De mest almindelige rygsmerter kommer i form af smerter i lænden, midt på ryggen og mellem skulderbladene. Disse smerter kan udvikle sig til hofte, lår, nakke osv. hvis de ikke bliver behandlet. Hos Smertfribevægelse kan man bl.a. få et behandlingsforløb med mål om at frigøre dig fra behandlinger fremover. Det gør de ved at give dig en dybere forståelse for dine smerter, og hvad de kommer fra. Du får et skræddersyet forløb tilpasset dig og dine behov. Derudover får du vejledning igennem træningssessioner, så du fremover selv kan styrke og træne din ryg for at mindske smerterne.

Lindring

Hvis du står og har akut brug for lindring er der også nogle ting, du kan gøre. På længere sigt vil du dog opnå mere lindring ved at gennemgå behandling. For at klare noget af smerten kan man bruge smertestillende medicin. Det kan være individuelt, om man føler det hjælper, og det skal selvfølgelig styres med måde. En anden ting, der kan lindre, er en varmepude. Varmepuden placeres der, hvor smerterne befinder sig. Du kan lave din egen varmepude med en sok og nogle ris og smide den i mikroovnen. En tredje ting, der kan hjælpe, er varmecreme. Det virker på samme måde som varmepuden, men i stedet for at lægge den varme pude på din krop, skal du smøre cremen på.